Probiootit ja Prebiootit

, Probiootit ja Prebiootit

Probiootit ovat kehon toiminnan kannalta hyödyllisiä bakteereita, kuten maitohappobakteereita, joita saat mm. hapatetuista tuotteista sekä probiootti-lisävalmisteista. Hyviin bakteereihin lukeutuvat mm. Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgarius, Lactobacillus reuteri ja Saccharomyces boulardii, Bifidobacterium bifidus.

Prebiootiksi kutsutaan liukenevia kuituja ja kuidunkaltaisia hiilihydraatteja, jotka eivät imeydy kehoomme vaan toimivat suolistossa kasvualustana hyville bakteereille. Prebiootteja ovat esimerkiksi inuliini, oligofruktoosi, laktuloosi, galakto-oligosakkaridi ja frukto-oligosakkaridit.

Kosmetiikkatuotteissa käytetään yleensä elävien bakteerisolujen sijaan bakteerien osia, metaboliatuotteita tai kuolleita bakteereja. Inaktivoitujen muotojen käyttö on tarpeen, kun elävien bakteerien käyttäminen ei ole mahdollista. Elävien bakteerien käyttö kosmetiikkatuotteissa on haasteellista formuloinnin, tuotteen säilyvyyden ja stabiliuden kannalta. Myös kosmetiikan lainsäädäntö asettaa vaatimuksia elävien bakteerien käytölle, ja niiden määrä valmisteessa ei saa ylittää lainsäädännössä asetettuja raja-arvoja. Tästä syystä elävien bakteerien käyttö kosmetiikkatuotteissa on tällä hetkellä ongelmallista.

Koska kosmetiikassa täytyy käyttää säilyvyyttä lisääviä raaka-aineita, kuten säilöntäaineita, on kosmetiikkaan lisättävien kosmeettisten maitohappobakteerejen oltava kuolleita. Anumatissa ei ole kosmeettisia lisättyjä probiootteja ja prebiootteja.

Luonnollisia prebiootteja löytyy suoraan luonnosta ja yksi hyvin usein kosmetiikassa esiintyvä prebiootti on inuliini, jota saa mm. sikurijuuresta. Probiootit ja prebiootit vaativat kasvualustan toimiakseen ja tämä on elintärkeää, jotta saadaan hyöty hyvää tekevistä bakteereista.

Anumatissa käytämme elintarvikelaatuisia uutteita, öljyjä jne. ja näissä raaka-aineissa kuten esim. mustikoissa, omenoissa, voikukan juuressa jne. on luontaisesti probiootteja ja prebiootteja valmiin synergisen kasvualustan kanssa. Tästä syystä emme pilko raaka-aineita, vaan pyrimme hyödyntämään raaka-aineiden koko genren. Näin ollen voimme hyödyntää myös muita raaka-aineen ominaisuuksia tukemaan ihon mikrobiomia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *